Skip links

SUPERVISIE

Supervisie is een vorm van begeleiding die gericht is op jouw verdere professionalisering in je vak. Waar coaching vaak wordt ingegeven door een specifieke aanleiding, is supervisie een structurele manier om te werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Supervisie is bedoeld voor ervaren coaches, zodat zij hun professionele standaard kunnen handhaven en de effectiviteit van hun persoonlijk functioneren kunnen verhogen.

Meer over supervisie

Supervisie is in Nederland nog niet een heel bekende begeleidingsvorm, maar in veel andere landen wordt supervisie veel ingezet voor de ontwikkeling en ondersteuning van mensen die werken met andere mensen. Het vindt zijn oorsprong in de zorg. Supervisie wordt vaak 1 op 1 ingezet, maar kan ook in een groep plaatsvinden. Veel coaches zijn wel al bekend met intervisie en maken hiervan gebruik voor hun ontwikkeling. In intervisie worden casussen ingebracht in een groep van gelijkgestemden. Dit is een leerzame manier om te reflecteren op je eigen werk en situaties waar je tegenaan loopt. Supervisie gaat nog een stap verder. Tijdens 1 op 1 supervisie begeleiding kun je dieper ingaan op de casussen die je inbrengt of thema’s die je herhaaldelijk tegenkomt in je werk. Hierdoor kun je nog meer zicht krijgen op jezelf in je vak en je op deze thema’s verder ontwikkelen.

Door uit te wisselen en te sparren met een ervaren coach in supervisie, kun je niet alleen meer zicht krijgen op je eigen thema’s, maar ook andere zaken bespreken die je tegenkomt in je vak. Denk aan ethische of professionele dilemma’s. Een ervaren supervisor kan je hierbij begeleiden en informeren. Daarnaast biedt supervisie de mogelijkheid om je eigen manier van coachen, je coachvaardigheden en de methoden die je gebruikt te bespreken en te verrijken. Kortom, supervisie is een persoonlijke aanpak voor jouw verdere ontwikkeling in je vak.

MEER OVER COACHING
MEER OVER TRAINING
Return to top of page