Skip links

Coaching

Individuele Coaching


Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige relatie. De persoonlijke aanpak maakt coaching tot een zeer effectief instrument. Als coach begeleid ik jou in je ontwikkeling. Dat kan zijn door een ‘probleem’ uit de weg te ruimen waar je al langer tegenaan loopt, of bij het bereiken van een doel dat jij jezelf stelt.

Als jij je laat coachen, kies je ervoor om jezelf nog beter te leren kennen. Dat vergt moed. Moed om eerlijk te zijn tegen jezelf en de confrontatie met jezelf aan te gaan. Zodat jij jouw eigen pad kunt volgen op weg naar jouw levensbestemming. Als coach begeleid ik je graag op die weg.

Bij coaching is het van belang dat je je veilig en op je gemak voelt bij de coach. Daarom werk ik met een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek onderzoeken we jouw coachvraag en krijg je een indruk van hoe ik werk.

Als je je door mij laat coachen voeren wij een aantal 1 op 1 gesprekken. Voor die gesprekken bestaat geen standaard aanpak. Elke persoon en elke vraag vergt een andere benadering. De beweging ontstaat in de ontmoeting tussen jou en mij.

Team Coaching


Teamcoaching is erop gericht een team beter, en als geheel te laten functioneren. Samen met het team werk ik aan een vooraf bepaald doel, bijvoorbeeld een verbeterde samenwerking of het oplossen van een probleem binnen het team. Voor een goede samenwerking binnen het team is het van belang inzicht te krijgen in de verschillen tussen de individuen binnen een team. Teamcoaching draagt bij aan dit inzicht en aan meer begrip voor elkaar. Van daaruit wordt het mogelijk gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en het beste uit het team te halen. Als teamcoach begeleid ik teams bij een veranderingsproces.

Wanneer ik een team ga coachen, voer ik eerst een intake gesprek waarin ik probeer inzicht te krijgen in wat er precies speelt en wat de gewenste situatie is. Afhankelijk van de situatie voer ik ook een intake gesprek met de individuele teamleden. Na de eerste kennismaking bepaal ik in overleg met de opdrachtgever de aanpak.

MEER OVER TRAINING
MEER OVER SUPERVISIE
Return to top of page